Couperose/RosaceaOns lichaam bevat duizende kleine bloedvaatjes die het hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Wanneer deze bloedvaatjes beschadigen of verzwakken, worden deze aan de oppervlakte van de huid zichtbaar. De verzameling van deze kleine bloedvaatjes wordt couperose genoemd. Dit komt voornamelijk voor op de wangen, de neus, de kin, het voorhoofd en de decolleté.

Hoe ontstaat couperose?

De precieze oorzaak van couperose is niet bekend, het komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Factoren die de kans op de vorming van couperose vergroten zijn onder andere: temperatuursverschillen, alcohol, roken, medicijnen en hormonale veranderingen. Couperose verdwijnt niet vanzelf, er zijn echter behandelingen ontwikkeld die couperose verminderen. Heeft u op het wanggebied en/of het neusgebied veel couperose, dan kunt u het beste laserbehandelingen ondergaan bij een aangesloten kliniek.

Rosacea is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door onder andere een rode huid, bultjes, puistjes en bloedvaatjes in het gezicht.

Hoe ontstaat rosacea?


De precieze oorzaak van rosacea is onbekend. Omgevingsfactoren, een ontsteking op de huid en imuumsysteemstoornissen oefenen onder andere invloed uit op de vorming van rosacea. Rosacea komt vooral voor bij volwassenen rond hun dertigste levensjaar. Rosacea kan zich in drie stadia bevinden, bij het derde stadium adviseer ik u contact op te nemen met uw arts.

De oplossing: