Ons lichaam bevat duizende kleine bloedvaatjes die het hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Wanneer deze bloedvaatjes beschadigen of verzwakken, worden deze aan de oppervlakte van de huid zichtbaar. De verzameling van deze kleine bloedvaatjes wordt couperose genoemd. Dit komt voornamelijk voor op de wangen, de neus, de kin, het voorhoofd en de decolleté.

Hoe ontstaat couperose?

De precieze oorzaak van couperose is niet bekend, het komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Factoren die de kans op de vorming van couperose vergroten zijn onder andere: temperatuursverschillen, alcohol, roken, medicijnen en hormonale veranderingen. Couperose verdwijnt niet vanzelf, er zijn echter behandelingen ontwikkeld die couperose verminderen.

Rosacea is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door onder andere een rode huid, bultjes, puistjes en bloedvaatjes in het gezicht.

Hoe ontstaat rosacea?


De precieze oorzaak van rosacea is onbekend. Omgevingsfactoren, een ontsteking op de huid en imuumsysteemstoornissen oefenen onder andere invloed uit op de vorming van rosacea. Rosacea komt vooral voor bij volwassenen rond hun dertigste levensjaar. Rosacea kan zich in drie stadia bevinden, bij het derde stadium adviseren wij u contact op te nemen met uw arts. Bij Beautycare All In behandelen wij de huid met rosacea.

De effectieve oplossing

Omdat niemand hetzelfde is, bied ik meerdere oplossingen die kunnen bijdragen aan betere huid ook voor in de toekomst. Hierbij kunnen we het specifieke huidprobleem aanpakken waarbij ik niet alleen kijk naar de behoefte van de huid, maar ook rekening houd met de behoefte van de persoon zelf.

Gratis huidanalyse bij de huidspecialiste
Voor iedere gezichtsbehandeling doe ik een huidanalyse. Hierbij kijk ik naast de huid ook naar uw levensstijl, voedingsgewoontes en huidverzorging. Deze factoren spelen allen een rol bij gezondheid van de huid.