(Semi) Permanente make-up

BEN JIJ ER OOK KLAAR MEE OM IEDERE DAG WEER EEN EYELINER OF WENKBRAUWEN TE MOETEN TEKENEN?

Wil je ook genieten van zwemmen, sporten enz. zonder vervagen of uitlopen?
Dan is natuurlijke permanent make-up (PMU) voor jou dé oplossing.

GEBRUIK

Voor de behandeling van Permanent make-up is het belangrijk dat het bedrijf volgens hygiëne en richtlijnen werkt en GGD geregistreerd is. Beautycare All in is goedgekeurd, de goedkeuring is aanwezig in de salon.

Permanente make-up wordt gebruikt permanent om de wenkbrauwen of een eyeliner aan te brengen. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 4 jaar in de huid worden gebracht. Mogelijkheden van permanente make-up zijn: eyeliners, boven en onder en wenkbrauwen. We werken met een pigmenteerpen en naaldmodules, niet met de mesjes (microblading)

DE BEHANDELING VAN WENKBRAUWEN EN EYELINER.

De permanente make-up (PMU) behandeling omvat meestal 2 tot 3 behandelingen bij de wenkbrauwen en de eyeliners. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’ dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.

Meestal is de pigmentatie bij de wenkbrauwen en de eyeliner iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na minimaal 4 weken tot maximaal 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur, en worden de puntjes op de ‘i’ gezet voor de wenkbrauwen en de eyeliners.

Er zitten minimaal 4 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ongeveer 28 dagen. Bij wat oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening worden gehouden.

Permanente make-up kan alleen op locatie Culemborg uitgevoerd worden.

VOOR WIE IS PERMANENT MAKE-UP GESCHIKT?

Permanente make up is ideaal voor iedereen die:
– Geen wenkbrauwen of geen mooie volle wenkbrauwen meer heeft.
– Veel sport.
– Moeite heeft met het aanbrengen van make-up.
– Allergisch is voor make-up.
– Gemakzucht en er dagelijks verzorgd uit willen zien.

VOOR WIE IS PERMANENT MAKE-UP NIET GESCHIKT?

Permanente make-up is niet geschikt voor u last heeft van:

– Oogaandoeningen zoals glaucoom, staar en diabetes retinopata. (geldt voor eyeliner)
– Keloidvorming (gestoorde wondgenezing)
– Hemofilie (bloedstollingsziekte)
– Koorts op de behandeldag
– Als u zwanger bent

Permanente make-up bij zwangerschap?

Bent u zwanger? Ten eerste van harte gefeliciteerd! Helaas raden wij af bij zwangere vrouwen om permanente make-up te laten zetten. Er is geen bewijs dat de pigmenten die gebruikt worden schadelijk zouden zijn voor de ongeboren baby, maar de meeste specialisten nemen geen risico. De kans op infectie is klein, maar mocht dit wel gebeuren kan dit risico’s meebrengen voor uw kindje. Ook is de huid tijdens de zwangerschap gevoeliger. Door hormonen verandert de huid van een zwangere vrouw en kan het zijn dat pigmenten minder goed worden opgenomen door de huid. Het beste kunt u 6 maanden na de zwangerschap permanente make-up laten zetten.

IS DE BEHANDELING PIJNLIJK?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar iedereen ervaart pijn anders.

Omdat de behandeling zonder verdoving als ongemakkelijk en vervelend ervaren kan worden, kunt u er zelf voor kiezen om van te voren bij de apotheek op doktersrecept de Emla crème te halen. 1 uur voor de behandeling redelijk dik aanbrengen op de wenkbrauwen en afplakken met doorzichtige huishoudfolie. Na 30 minuten weer herhalen. Let op! Dit mag niet met de eyeliners, de creme mag niet in de ogen komen. Klik hier voor meer info.

Bij de behandeling van de eyeliner kunnen u ogen een zwelling vertonen, dit zwakt gedurende 1 á 2 dagen af. Na de behandeling kunt u zelfstandig naar huis rijden en ook weer werken. De verdovings crème mag niet op de ogen aangebracht worden.

ALS IK ALLERGISCH BEN VOOR OOG MAKE UP OF GEVOELIGE OGEN HEB KAN IK WEL PMU LATEN ZETTEN?

Jazeker kan dit, Permanent make up is juist ideaal voor mensen die gevoelig reageren op producten. Bij het gebruik van gewone make up bestaat de kans dat deeltjes hiervan in u oog terecht komt. Dit zorgt voor irritatie. Bij permanent make up behoort dit probleem tot de verleden tijd.

TIJDENS EN NA DE BEHANDELING.

 • Je mag bij het aanbrengen van PMU eyeliner geen contact lenzen dragen, ook wordt geadviseerd ongeveer 3 dagen deze niet te doen i.v.m. vaseline die je moet aanbrengen.
 • Je mag het te behandelde gebied 3 dagen niet nat maken, ook moet het lichtjes worden ingevet met schone vaseline ook voor 3 dagen
 • Je mag 7 dagen na de behandeling geen make up aanbrengen rondom het te behandelen gebied. In bijv. gebruikte mascara zitten bacteriën die een ontsteking kunnen veroorzaken.
 • Bij het zetten van de wenkbrauwen blijven de eigen haartjes ten alle tijden zitten.
 • Na 3 tot 6 dagen zal de aangebrachte kleur lichter worden. Wanneer dit gebeurd zullen een aantal dagen verschil in donkere en lichtere stukjes aanwezig zijn. Dit is de korstvorming. Gebruik tijdens deze dagen de vaseline nog, en blijf verder van de korstjes af. Na ongeveer 6 dagen zie je het resultaat. Als er stukjes zijn losgelaten of ontbreken, geen paniek dit wordt bij de 2e behandeling bijgewerkt. Het kan zijn dat het lichaam pigment heeft afgestoten.

VERSCHIL MET TATOEËREN

Permanente make-up (PMU) lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuids bindweefsel geplaatst, dit is echt blijvend. Permanente make-up wordt in de bovenste laag van de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen.

HYGIËNE EN VEILIGHEID

In Nederland is in 2006 nieuwe wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne. Dit blijken uit een certificaat dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn. Dit certificaat bewijst dan dat de salon aan de eisen voldoet.

De veiligheid van pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. De Landelijke Vereniging voor Hygiëne en Veiligheid (LVHV) en de Gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) houden zich met de controle op het veilig aanbrengen van permanente make-up bezig.

 

 • PMU Wenkbrauwen 3D Hairstrokes / Schaduwtechniek  € 175,-
 • PMU Eyeliners boven € 150,-
 • PMU Eyeliners onder € 150,-
 • PMU Eyeliners boven en onder € 260,-
 • PMU Pakketkorting: Wenkbrauwen + Eyeliners boven en onder € 425,-
 • PMU 2e behandeling binnen 6 weken € 75,-
 • PMU 3e behandeling binnen 6 weken € 75,-
 • PMU Opfrisbehandeling binnen 3 maanden € 85,-
 • PMU Opfrisbehandeling binnen 12 maanden € 99,-