PigmentEen pigmentvlek is een donkere plek op de huid die ontstaat wanneer pigment zich op een bepaalde plek ophoopt. Pigmentvlekken, ook wel zonne- of ouderdomsvlekken genoemd, verschijnen meestal op de onderarmen, het gezicht en de decolleté. Met een doelgerichte behandeling kunnen pigmentvlekken worden verminderd of zelfs geheel verwijderd.

Hoe ontstaat een pigmentvlek?


Pigmentvlekken ontstaan vaak op de plekken die onbeschermd zijn bloodgesteld aan de zon en kunnen eigenlijk bij iedereen voor komen. Pigment kan daarnaast ook veroozaakt worden door hormoonschommelingen en een ontsteking van de huid.

Effectieve oplossing

De pigment cel dieper in de huid gelegen is al beschadigd en kan niet meer worden hersteld door deze behandeling, deze kan dus weer opnieuw pigment aanmaken als je onbeschermd naar buiten gaat. Wees dus voorzichtig met zonlicht om opnieuw pigmentatie te voorkomen en gebruik dagelijks een hoge zon bescherming van minimaal factor 30 overdag in winter en zomer.

Gratis huidanalyse bij de huidspecialiste
Voor iedere gezichtsbehandeling doe ik een huidanalyse. Hierbij kijk ik naast de huid ook naar uw levensstijl, voedingsgewoontes en huidverzorging. Deze factoren spelen allen een rol bij gezondheid van de huid.