Tanden blekenTanden bleken in Culemborg 

Door de consumptie van producten als thee, koffie, frisdranken, sigaretten en wijn vergelen onze tanden in de loop der tijd. Iedereen heeft hier in meer of mindere mate last van. Bij Beautycare All in kunt u nu ook uw tanden laten bleken.

Wij bleken met Sodium bicarbonaat. De werkstof van het bleken is natrium, oftewel zout. Dit is niet schadelijk voor het gebit. Dit zorgt ervoor dat de aanslag, die uw tanden in de loop der jaren hebben opgebouwd, zal verdwijnen. Wij gebruiken tijdens het tanden bleken een combinatie van ‘’whitening’’ led-licht en de non-peroxide bleekgel. Met deze veilige techniek loopt de verkleuring van de tanden wel sneller terug dan dat u bij de tandarts bleekt met peroxide.

Voordelen:

– zeer veilige manier van tanden bleken: vrij van peroxide
– geheel pijnloos voor en na de behandeling
– ook zeer gevoelige tanden kunnen behandeld worden
– direct zichtbaar resultaat na de behandeling
– zeer voordelig

Contra-indicaties:
• Blootliggende tandhalzen (teruggetrokken tandvlees)
• Ontstekingen
• Tandzenuwproblemen
• Scheuren in het glazuur of blootgestelde dentine (tandbeen)
• Gebreken in de ontwikkeling van glazuur
• Reeds bestaande gevoelige tanden
• Tanden erosie (afbrokkeling van de tanden door bijv. zuren in dranken)
• Gevoelige tanden en tandvlees (snel ontstoken)
• Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven
• Dode tanden (door bijv. een ongeluk/tandbederf)

Waar u rekening mee moet houden:
– u dient een gezond gebit te hebben om deze behandeling te ondergaan;
– voor een optimaal resultaat adviseren wij om de polijstbehandeling bij ons te boeken voor slechts € 5

IS TANDEN BLEKEN SCHADELIJK?

Het tanden bleken is niet schadelijk voor uw tanden, de bleekgel is op  basis van natuurproducten hierdoor vindt er geen verandering plaats in de hardheid van het glazuur. Deze verandert alleen door stoffen met een lage PH-waarde (zure stoffen). Er vindt wel een hele lichte demineralisatie plaats. Dit zijn bouwstoffen die aan het glazuur onttrokken worden. Dit effect is echter zo minimaal dat het tandglazuur vanzelf binnen 24 uur alweer volledig hersteld is door de mineralen uit het speeksel. De calcium/fosfaatverhouding is na zes uur bleken hetzelfde als na het drinken van een blikje Cola. Beautycare All in bleekt met Sodium bicarbonaat. De werkstof van het bleken is natrium, oftewel zout. Dit zorgt ervoor dat de aanslag, die uw tanden in de loop der jaren hebben opgebouwd, zal verdwijnen. Tijdens het tanden bleken wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van ‘’whitening’’ led-licht en de non-peroxide bleekgel. Deze methode is absoluut veilig en volkomen pijnloos. Het tandvlees wordt beschermt met de gum protector, er wordt dan een beschermlaag aangebracht op het tandvlees waardoor het tandvlees niet in contact komt met de bleekgel.

IS TANDEN BLEKEN PIJNLIJK?

Tanden bleken is over het algemeen volledig pijnloos. Dit wil zeggen dat 90% geen last ervaart. Een enkeling die dat wel ervaart kunnen wij helaas nooit uitsluiten. Het is altijd op eigen risico.

HOE WIT WORDEN MIJN TANDEN?
Dit is voor ieder persoon anders en nooit van tevoren te zeggen. Het ligt aan de originele kleur van uw tandbeen. Hoeveel tandsteen heb je? Hoeveel tandplak heb je? Hoe verzorg jij je mond? Is het een verkleuring van binnenin of buitenaf. Hoe gezonder de mond, hoe beter de behandeling aanslaat. Ik kan alleen de verkleuring van consumptie verlichten.

KOMEN ER NA DE BEHANDELING SNELLER VERKLEURINGEN IN DE TANDEN ALS DAARVOOR?
De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in jouw tanden terecht zijn gekomen d.m.v. aanslag van eten en drinken. Er wordt echter niks aan de structuur van je tanden veranderd waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op kan gaan nemen dan voor de behandeling. Dit gaat in hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Wel is het zo dat het resultaat van het bleken bij de tandarts langer wit blijft, omdat tandartsen met ander bleekgel werken. Ik werk met een natuurlijke bleekgel.

MAG IK NA DE BEHANDELING ALLES WEER ETEN OF DRINKEN?
Tot 12 uur na de behandeling geen koffie, rode wijn en andere kleurhoudende voedingsmiddelen nuttigen. Roken ook het liefst zo lang mogelijk uitstellen.

KAN DE BEHANDELING HERHAALD WORDEN NA EEN BEPAALDE TIJD?
Doordat we de hele dag eten en drinken worden de tanden blootgesteld aan enorm veel vervuiling. Het is dan ook logisch dat er na verloop van tijd weer vervuiling op de tanden komen.Daarom moet je het bijhouden om de tanden fris en wit te houden. Denk hierbij aan eens in de 3/4 maanden. Wil je een beter resultaat, een nog witter gebit. Dan raad ik aan om éénmalig binnen 2 weken nog 1 behandeling te doen.

KLEUREN MIJN VULLINGEN/KRONEN OOK MEE?
Bij de meeste gaat de aanslag daar ook vanaf, dit ligt wel aan het soort materiaal van de vulling en hoelang je die al hebt. Veel klanten laten na het bleken de vullingen/kronen bij de tandarts dezelfde kleur maken als derest van het gebit.

IK HEB NA DE BEHANDELING LAST VAN WITTE KLEINE VLEKJES OP DE TANDEN, GAAN DEZE WEG?
Geen paniek! Deze vlekjes verdwijnen altijd binnen 1 a 2 dagen. Dit is normaal, veel mensen hebben hier last van. Dit is een reactie van de bleekgel met het tandglazuur.

KAN IK BLEKEN MET FILLERS IN DE LIPPEN?
Het kan wel, maar als je lippen erg opgezwollen zijn of vrij dik dan raad ik het af, dit is dan op eigen risico.

VANAF WELKE LEEFTIJD KAN JE TANDEN BLEKEN?
In de salon wordt een minimale leeftijd van 16 jaar aangehouden.

IK HEB GEVOELIGE TANDEN/TANDVLEES KAN IK DAN BLEKEN?
Nee, dit wordt niet aangeraden. Mocht je het wel besluiten geef dit dan aan Beautycare All in door.

 • 2 sessies van 25 minuten tanden bleken achter elkaar (totaal 50 minuten)
 • 3 tot 6 tinten lichter
 • Alleen voor mensen die vaker komen
 • Opgefrist (oppervlakkige verkleuring)
 • Laat je tandplak verwijderen voor slechts 5,- (polijsten)
 • Hoe minder tandplak, hoe beter het resultaat
 • 2/3 minuten met de activatorspray
 • 3 sessies van 25 minuten tanden bleken achter elkaar (totaal 75 minuten)
 • 5 tot 8 tinten lichter
 • Laat je tandplak verwijderen voor slechts 5,- (polijsten)
 • Hoe minder tandplak, hoe beter het resultaat!