[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wanneer zijn Henna Brows af te raden?

  • Bij een erg vette huid: de henna verdwijnt dan helaas snel van de huid
  • Als je bijna geen wenkbrauwhaartjes hebt: ook dan verdwijnt de henna helaas snel van de huid.
  • Wanneer je huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen
  • Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf en/of de stof PPD (P-fenyleendiamine).
  • Wanneer je ooit een allergie hebt gekregen na het aanbrengen van een henna tatoeage.
  • Als je na de behandeling van plan bent om binnen 48 uur te gaan zonnen.
  • Als je zwanger bent: mocht je een allergische reactie krijgen, dan kan de huisarts je geen medicatie geven.
  • De behandeling blijft op eigen risico.
.
Is de wenkbrauwhenna 100% natuurlijk?
Nee. Wenkbrauwhenna is weliswaar een product op basis van natuurlijke Indiase henna, maar daar zijn kleurpigmenten aan toegevoegd om de henna een mooie tint te geven. En stoffen die ervoor zorgen dat je sneller een afdruk op de huid te krijgt. Zou je met pure henna werken, dan krijg je uiteindelijk een roodachtige afdruk op de huid (denk aan de henna-versieringen die in veel Oosterse landen worden gebruikt). Daarnaast zou je dan een inwerktijd hebben van gemiddeld zo’n 12 uur. Brow henna is dus nooit puur natuur, wat sommigen ook beweren! De henna is wel vrij van zware metalen, ammoniak en waterstofperoxide.
.
Hoe weet ik of ik allergisch ben voor Brow Henna?
Als je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf en/of PPD (P
-fenyleendiamine), raden we je Henna Brows sowieso af. PPD is een stof die ook in haarverf zit. In wenkbrauwhenna zit maar een zeer lage hoeveelheid van deze stof, maar tóch kan dit al nare huidklachten veroorzaken. Om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent, is ons advies om eerst een patch test te doen. Je kunt hier op afspraak voor langskomen. Het is ook mogelijk om een andere behandeling te boeken, zodat we tijdens deze behandeling een patch test voor henna kunnen doen. We brengen dan een heel klein beetje henna op de binnenzijde van je elleboog aan. Krijg je binnen 48 uur geen reactie zoals roodheid, een branderig gevoel of jeuk? Dan kan de henna veilig worden gebruikt. Let wel op: een allergietest is géén garantie tegen toekomstige allergieën. Soms wordt iemand alsnog allergisch voor een bepaalde stof (een allergie kun je opbouwen).
.
Hoe lang blijft het resultaat?
De henna houdt tot maximaal 14 dagen op de huid. Hoe lang precies, dat is van een aantal factoren afhankelijk. Op een vette huid verdwijnt het doorgaans sneller. Net als dat make-up eerder van een vettere huid verdwijnt. Als je je wenkbrauwen vaak wast, reinigingsproducten en/of crèmes gebruikt, vervaagt het ook sneller. Hormonen, medicijngebruik, huidtype en de snelheid van huidvernieuwing hebben ook invloed op de duur van het resultaat
. Daarnaast spelen de hoeveelheid eigen wenkbrauwhaartjes ook een rol: als je weinig haartjes hebt (al dan niet op bepaalde plekken) dan zal de henna sneller van je huid af zijn. Hoe lang je er plezier van hebt, verschilt dus echt per persoon. Het is de eerste keer altijd uitproberen en afwachten hoelang het houdt. Henna blijft echter wel ca. 6 weken op de haartjes, veel langer dus dan bij normale wenkbrauwverf!
.
Ik wil graag een hele nieuwe wenkbrauwvorm, kan dat?
Nee helaas. We kunnen je wenkbrauwen wel voller maken en kale plekjes opvullen, maar de henna pakt niet goed op huid waar geen haar zit. Het pakt misschien voor 1 of 2 dagen, maar daarna is het er echt wel af. Kortom, je moet van jezelf dus wel wenkbrauwhaartjes hebben om een mooi resultaat te behalen! Neemt niet weg dat vrouwen vaak een complete metamorfose ondergaan. Doordat de wenkbrauwen donkerder worden, de huid wordt mee gekleurd en de wenkbrauwen veel strakker ogen. En dat tot maximaal 14 dagen. Dan is de henna van de huid af, maar blijft nog wel een week of 6 op de haartjes.
.
Mag ik zonnen of onder de zonnebank met henna wenkbrauwen?
Dat mag, maar doe het niet in de eerste 48 uur na je behandeling: dit kan namelijk een allergie uitlokken! Wees je er ook van bewust dat door zon en zonnebank de kleur sneller van je wenkbrauwen zal doen vervagen.
.
Mag ik zwemmen met henna wenkbrauwen?
Ja dat mag, maar wees hier wel voorzichtig mee. Chloor- en zout water hebben een oplichtend effect. Ga echter niet zwemmen binnen 24 uur nadat de henna is aangebracht. Je dient je wenkbrauwen namelijk 24 uur absoluut droog te houden!
.

[/vc_column_text][vc_btn title=”Maak hier een afspraak” style=”classic” color=”purple” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.beautycareallin.nl%2Fcontact%2F|||”][/vc_column][/vc_row]